Company logo Delight coachingpraktijk

Holistisch therapeut

Zoals gezegd is het vaak lastig om een vinger te leggen op de oorzaak van je probleem. Daarvoor is een holistische aanpak geschikt. Als holistisch therapeut kijk je naar de mens als geheel. Fysiek, mentaal, emotie en energetisch. Tijdens ons gesprek luister ik niet alleen naar je verhaal. Ook kijk ik of er verbanden zijn met bepaalde gebeurtenissen. Iets dat in je leven is gebeurd, en of hier ook een bepaalde lichaamsklacht uit voortkomt. Je wil alle ballen omhoog houden, maar dit gaat ten koste van je lichaam. Maagklachten kunnen bijvoorbeeld gelinkt worden aan langdurige stress. Door holistisch te werk te gaan, kom ik achter de betekenis van je klachten.

Wat is nou precies een holistisch therapeut en wat kan een reden zijn om naar een holistisch therapeut toe te gaan.

Holisme staat voor het geheel. Als jij klachten hebt, zoals rugpijn, vaak blaasontstekingen, maagklachten of een burn-out, om maar wat voorbeelden te noemen, komt het voor dat je bij een arts gezegd wordt dat de oorzaak niet te vinden is en dat je er mee mag/moet leren leven. Dit is het moment om te gaan kijken naar andere oplossingen. Vaak gebeurt het al dat je wordt doorverwezen naar een psycholoog; wat natuurlijk een heel mooi resultaat zou kunnen geven.

Kom je bij mij, dan ga ik eerst samen met jou een gesprek aan, over je leven, of er meer klachten zijn, hoe je leeft en zelfs hoe de verstandhoudingen zijn binnen je familiekring. Een klacht kan namelijk een signaal van een lichaam zijn, over iets heel anders dan de plek zelf. De uitspraken: een steen op je maag hebben of gebukt gaan onder de zorgen bestaan niet voor niks.

Anja lacht naar partner

In het holisme is er kennis opgebouwd over de betekenis achter een klacht. Alleen al hier inzicht in krijgen kan soms helpen. Maar verder zijn er een aantal tools die ingezet kunnen worden om bij de kern te komen, en ze los te laten. Elk mens loopt trauma’s op in het leven, groot of klein. Als we daar overheen stappen, en het niet goed verwerken, omdat we er geen tijd voor hebben, dan gaat dit zich ergens in het lijf vastzetten. Het kan zijn dat ik, in samenwerking met jou, loslaat-ademhalingsoefeningen toe ga passen. Het kan ook zo zijn dat we systemisch werk gaan doen. Of Reiki. Of allemaal.

Ik leg de manieren van werken verder uit op deze site. Als je voor het eerst bij mij komt, gaat het er voornamelijk om dat ik alles goed in kaart breng. Daarna kan ik ook vertellen hoeveel behandelingen we nodig hebben, en welke behandelingen het worden.

Systemisch werk

Systemisch werk is ook energiewerk. Maar dan de energie van een systeem. Een systeem kan zijn: een familie. Familie-opstellingen zijn dan ook wat het meest bekend is. Een systeem kan ook zijn: jij en jouw collega’s of jij in de maatschappij of leefomgeving.

Bij familie-opstellingen worden alle mensen in de familie vertegenwoordigd door een poppetje, die op een bepaalde plaats in een veld komt te staan. Belangrijk daarin is, dat, bijvoorbeeld, ook het kind dat niet geboren is (bijvoorbeeld: doordat er een miskraam geweest), mee doet om de familiecirkel compleet te maken.

In sommige gevallen gaan we ook naar de voorouders, omdat ik door krijg dat er een probleem bij een oma of overgrootoma geweest is, wat energetisch is meegegeven aan het kind, en zo weer aan de huidige generatie. Dit werk is erg dankbaar om te doen, want we kunnen iedereen er bij halen. Of ze nu in leven zijn of niet. Bovendien treedt er ook genezing op voor de niet meer levenden. En zo wordt het trauma verwerkt, en stopt het bij jou. Dan kun je het ook niet meer doorgeven aan jouw kinderen.

Heel bijzondere en mooie resultaten levert dit op.

Tarieven

Behandeling Duur Prijs
De intake - Kennismakingssessie 50,-
Losse behandeling 90 minuten 95,-
Pakket: 6 behandelingen (Gratis intake) 6x 90 minuten 520,-
Telefonisch consult 30 minuten 35,-
Reikibehandeling op afstand 20 tot 30 minuten 45,-
N.B. Er wordt een behandelplan voorgesteld met een tussenpoos tussen de behandelingen van 2 weken, tenzij anders nodig.

Massage

Mocht je zin hebben in een ontspannende massage, om even alles los te laten en te relaxen, dan kan ik je ook een massage geven met etherische oliën en reiki. De massage is op zichzelf al heerlijk, maar doordat ik “reiki” handen heb, zal ik automatisch je energie een boost geven.

De oliën die ik gebruik zijn van doTERRA. Ik heb verschillende massage-oliën, waar bepaalde combinaties van de oliën in zitten. Deze geven allemaal een andere ondersteuning, en ik zal ze op mijn gevoel gaan gebruiken.

Voor een massage verwacht ik dat je gedoucht bent, en je mag je slip aan houden, maar voor de rest wil ik graag je lichaam kunnen masseren. Trek iets aan dat makkelijk aan en uit kan en er tegen kan dat er na de massage nog olie op je huid zit. Ik zal jou afdekken met handdoeken en daarna ook drogen met de handdoeken, maar het kan zijn dat er restjes olie op je huid achterblijven. Een hele lichaamsmassage duurt ongeveer een uur. Je kan ook kiezen voor een rug- en nekmassage. Dat is dan een half uur Er is een mogelijkheid voor alleen je voeten en benen. Dit is ook een half uur.

Soort massage Duur Prijs
Hele lichaam ± 60 minuten 70,-
Rug & nek ± 30 minuten 35,-
Voeten & benen ± 30 minuten 35,-

Cerficering

Holistisch therapeut

Holistisch therapeut

In de opleiding tot Holistisch Therapeut op hbo-niveau leer je holistische behandelingen te geven, zodat je de oorzaak van een klacht of hulpvraag kunt behandelen.

Life coach

Life coach

Je leert in de cursus Life Coach alle aspecten die essentieel zijn om mensen goed te begeleiden en coachen. Van de rol van de life coach tot gedragsverandering, verslavingsproblematiek, relationele zaken en stress: leer hoe je met de dingen des levens omgaat.

Reiki 1

Reiki 1

Reiki 1 is gericht op het fysieke niveau. Het behandelen van lichamelijke klachten.

Reiki 2

Reiki 2

In Reiki 2 staan het mentale en emotionele niveau centraal. Vanuit intuïtie behandelen, door de energie door te laten stromen op de diepere niveaus.

Reiki 3

Reiki 3

Als Reiki Master kan ik op alle holistische niveaus een Reiki behandeling geven.